.

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Suomalaisyritys siirsi kuvankäsittelyn koulutuksen Kiinaan

Medialogistiikan palveluihin erikoistunut Faktor Oy laajentaa toimintaansa Kiinaan avaamalla toimipisteen Shanghaissa. Faktor Shanghai toimii paikallisen yrittäjän vetämänä ja 50 hengen asiantuntijatiimin voimin.

Faktor on itse kouluttanut graafisen alan ammattilaiset valmistamaan Suomen värimaailmaa sekä laatustandardeja vastaavaa kuvankäsittelyä.

- Toimintamallimme avulla pystymme tulevaisuudessa tarjoamaan mahdollisimman edullisen kuvankäsittelyn asiakkaille, jotka itse käsittelevät suuria määriä kuvia, sanoo Faktor Oy:n toimitusjohtaja Pekka Hämäläinen.

Faktor Shanghai tarjoaa kuvankäsittelyn lisäksi myös repro-, valokuvaus- ja print management palveluita kohderyhmänä erityisesti Kiinan markkinoille etabloituvat suomalaiset yritykset.

Kiinassa alan koulutuspalveluja tarjoaa myös AEL

Lähde: Faktor Oy:n lehdistötiedote 2.11.2009

lauantai 14. marraskuuta 2009

Loppuuko Graafisen viestinnän, Kuvankäsittelyn ja Kuvanvalmistuksen koulutus?

Tammikuun yhteisvalinnassa Audiovisuaalisen viestinnän valinneet saattavat kokea pettymyksen, sillä graafiseen tuotantoon ja valokuva-alalle ei voi enää erikoistua.

Eikö alan ammattilaisia enää tarvita? Visio tuntuu uskomattomalta, sillä katsoessamme ympärillemme valokuvat ja mainosgrafiikka täyttävät niin julkisen kuin yksityiset tilat.

Oheisessa kaaviossa nähdään millaisen aukon Graafisen viestinnän, Kuvankäsittelyn ja Kuvanvalmistuksen ammatillisten opintojen puuttuminen jättää muuten niin selkeään av-tutkinnon rakenteeseen.




Uudistettu tutkinto koostuu hyvin epäsuhtaisesta ja runsaasta joukosta erilaisia tekniikkoja ja tuotantotapoja. Uuden median opintoja on tarjolla yli kaksi kertaa enemmän kuin tutkintoon voi sisällyttää. Myös äänialalla, jolla työllistyminen on ollut viime vuosina kaikkein vaikeinta tarjotaan enemmän opintoja kuin tutkintoon mahtuu.

Vaikka av-alalla työvoiman kysyntä on vähentynyt, graafisen alan, kuvankäsittelyn ja kuvanvalmistuksen työpaikkoja on edelleen runsaasti. Tällä hetkellä näillä perinteikkäillä aloilla on käynnissä sukupolvenvaihdos suurten ikäluokkien siirtyessä eläkkeelle. Itseasiassa kyseessä on av-alan ammattilaisia parhaiten työllistävät alat.

Valokuvaajat tuottavat enemmän kuvia, kuin pystyvät itse käsittelemään. Kuvatulvassa riittää töitä lama-aikanakin taitaville kuvankäsittelijöille.

Kuvan valmistus työllistää tuhansia mm. digitaalisessa mediatuotannossa, kuvanvalmistamoissa, erikoisliikkeissä, tavarataloissa, yrityksissä, verkkokaupoissa, virastoissa, muistiorganisaatioissa ja laitoksissa.

Eikö alan työllisyydellä ole mitään vaikutusta tutkinnon rakenteeseen?

Linkki:

Graafinen viestintä, Kuvankäsittely ja Kuvanvalmistus poistettu tutkinnosta